打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 殺星問題

關閉 [複製鏈接]
我吾知你的數據係點找番黎
我亦吾知我既係對/錯
殺星560爆就50%?爆???
我自己試過 560爆同我800爆既分別
差好遠囉 如你咁講有560爆 其餘既就全+攻擊石?
如係 我不如玩劍星 一樣可以雙劍 攻,防,同血都高好多
(你谷到800都唔知拎來托定點)
我玩殺星就係追求爆 追求係咁爆 爆到你爽yy 爆到你不行
我重想破千 800我都嫌小 我就係用來托
殺星就係要全爆 l like it (以上全係個人意見)
回復 支持 反對

我吾知你的數據係點找番黎
我亦吾知我既係對/錯
殺星560爆就50%?爆???
我自己試過 560爆同我800爆既分別
差好遠囉 如你咁講有560爆 其餘既就全+攻擊石?
如係 我不如玩劍星 一樣可以雙劍 攻,防,同血都高好多
(你谷到 ...
face 發表於 15-6-2009 22:26

先生/小姐....我俾你1000爆你冇攻擊力都係托既....
如果好似你咁玩,不如玩迴避型....
起馬唔會偷襲個陣唔夠力,俾人偷襲個陣又冇反擊之力啦....
回復 支持 反對

殺星緊係加爆啦....
        加攻冇咩用.......
            又唔係劍星....       殺星加回避仲冇用...用黎暈返人既姐....!!!
回復 支持 反對

先生 我比你高攻又點 冇爆 你又吾係托...
好似你咁玩 不如玩劍星啦
起馬唔會打個陣攻又吾夠劍星高 爆又爆吾到,俾人打時血又小 ....
劍攻比殺高好多 血又多 防又多 開埋均衡仲勁

其實我知你想講咩 爆升到一定數+攻丫嘛 攻越高越好
我知攻係好有用 亦都知攻低打 穿金屬甲既職業好無力
咁你點解吾玩劍星呢?
殺星選人擊殺 點都吾會首選高防既去殺下話
我知低攻冇用 但對布系既職業就夠啦
暗襲 殺意背刺 爆左 噴翼啦 吾死最多打多2下
你高攻又點 吾會2下死掛? 要秒殺就一定要爆
要常爆既大前提係咩?
要提高技能出爆既機率就一定要致命高
我知 你低爆率都有可能爆丫嘛 吾爆呢? 未繼續打囉(始終殺吾死佢就有走甩既機會)
我就吾信我高致命打出既機率比你低囉
大家有吾同既玩法姐
我追求係秒殺既快感 同埋常爆
你追求係高攻 爆為輔助 爆到就當然爽啦
攻 我一定會撐高啦 但我係以爆為優先姐
可能我咁玩 角色既能力比你差 但吾代表我弱
始終係人玩game丫 佬友
回復 支持 反對

份殺星爆擊率計算表係由韓國玩家精心測試後發表出來既[[onion_15]]
根據份表顯示,其實基本上500既爆擊率已經係足夠
560只係一個保守數字,令你既爆擊率推高到50%
事實上560同800爆既分別唔大[[onion_10]]
因為爆擊率達到左500之後,升到600,每十就加0.5%
再升100,到700,每十就變相加0.2%
再加buff,用爆卷推到800,每十變相加0.1%倒
即係計一計之後
500既爆擊率約為45.96%
而800既爆擊率為[(10)0.5]+[(10)0.2]+[(10)0.1]+45.96=53.96%[[onion_13]]
即係俾盡都係54%左右
560已經有50%爆擊,而用晒爆石再加buff先上到54%,又點解要晒咁多洞位插爆石呢?[[onion_21]]

差4%你認為會有非常大既差別?[[onion_17]]
加上,如果你浪費晒d洞位都插石,你既攻擊力將會降低唔少
即係就算你爆左,數字亦都唔可觀,導致托長殺人用既時間[[onion_30]]
而且,殺星係勝在有兩招迴避技,如果冇既話,我諗都唔會有人玩殺星啦!![[onion_28]]
而我之前講出既迴避殺星,係一種涼門玩法,我只係想話俾你知,如果你不停浪費洞位
不如學佢地咁玩,反正你打d厚少少血,高少少防既職已經會因為托長左殺佢既時間
而導致一次性既偷襲失敗
咁樣谷爆擊法,咁你倒不如玩迴避型既殺星算啦[[onion_18]]

最後我附上一句,你想點玩我阻止唔倒你,你想點玩咪點玩囉.
我只係提出,就算你谷爆谷到1000都只不過係浪費金錢同時間囉[[onion_32]]
回復 支持 反對

份殺星爆擊率計算表係由韓國玩家精心測試後發表出來既[[onion_15]]
根據份表顯示,其實基本上500既爆擊率已經係足夠
560只係一個保守數字,令你既爆擊率推高到50%
事實上560同800爆既分別唔大[[onion_10]]
因為爆擊率 ...
[H]andyreon 發表於 17-6-2009 10:39 AM

如果你咁講....
              加血石算啦....."
回復 支持 反對

如果你咁講....
              加血石算啦....."
♀柒愛♀ 發表於 17-6-2009 10:54

我想問關血石咩野事呢??
而且,如果爆擊咁高真係咁有用,就唔會有咁多玩家係雙持單手劍同短劍上爭持左咁耐啦(更加有人玩斧)

攻速好似可以去到0.6定0.7(有玩過韓版的知??)
face 發表於 14-6-2009 16:45

睇番face之前既post,宜家殺星最高攻速為[0.8]
回復 支持 反對

我想問關血石咩野事呢??
而且,如果爆擊咁高真係咁有用,就唔會有咁多玩家係雙持單手劍同短劍上爭持左咁耐啦(更加有人玩斧)

睇番face之前既post,韓國宜家殺星最高攻速為0.7 ...
[H]andyreon 發表於 17-6-2009 10:55 AM

邊個咁快呀-.-"
回復 支持 反對

有加速19%武器,手套8%,卷軸9%,奶媽buff20%,神速烙印20%,稱號2%(最多攻擊速度只可以加50%)
我想問下,0.8有咩野可能唔得??

岩岩爬完文發現因為雙持雙加速令殺星同劍星太過唔平衡所以改左只計一把武器既攻擊加速(未確定,建議自己日後試下XD)
回復 支持 反對

哦  原來係咁 但我真係試過 560同 800多既爆率好似差好遠
可能係先入為主 同心理作用
你既560係+埋技能(+100)升到560定未用技能就560?
不過萛啦 韓版都改左吾小野 可能佢改埋個爆擊+成率呢
自己殺到人 開心就ok啦 兼我全爆又吾覺好弱

係丫 而家攻速係只+一把最快既武器 2把冇+成
最高係去到0.8
開放左50級就吾知
回復 支持 反對