打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 香港OnlineGame界是否已"死"?

已更新...=]
回復

香港online game我覺得最興起既應該係魔力 石器 ro 龍族  呢段時間吧  就算係收月費都一堆人玩
之後都冇乜印象深刻既game 算近期多人玩既剩係識魔獸
回復

o
我覺得香港代理game好慢= ="
我覺得代理d「大作」多數都係幾年前「大作」= ="
可能香港d代理商唔夠錢...要等人地o個邊隻game開始沒洛,代理費平左先代理....
而又唔同以前咁,D online game得o個幾隻,而且以前又係收費既
而宜家一間公司要代理咁多隻,仲要唔收費,令公司既利潤間接減低
做GM既職員又唔會因為代理多一隻game而請多幾個
所以分散哂D資源,令到每一隻game都搞得唔係太好咁
回復

我就覺得死左~~~~~~~
回復

好難再搵到隻game令我有>>歸屬感<<咁玩落去
btw, i am still looking for
回復

不一定大作才好玩吧..?
回復

make in hk既online game既質素就可以免講啦
而代理方面,感覺上同台灣既都差唔多,大家都係鬥快搶錢
無論一隻幾好既game,黎到代理手上都比佢地玩殘
一隻年玩到半年已經算好好
我3個月前玩奇夢,果時仲好多玩
而家玩家得返十分一都唔夠
呢排新果隻夢夢,而家岩岩出起巴哈既人氣都唔錯(30萬左右)
不過相信兩個月內一定跌到唔到而家既十分一
台灣咁大個市場都咁,香港果隻又做得幾耐?
回復

宣傳太小了吧.....
印象中只有
「gameone夢夢online特約:鋼之練金術師FA」
manya 發表於 10-3-2010 01:39

之前係Gameone 夢幻古龍online @@

咁快換左夢夢 online
回復

回復 18# 、、RaY仔)

我上星期6睇個先知換左...話說夢古之前係天龍
回復

好難再搵到隻game令我有>>歸屬感