打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 香港OnlineGame界是否已"死"?

香港只是地圖上的一點芝麻!!!
地方極其細小
加上香港本身係發展金融既地方~
遊戲發展既前途不理想~就算真係整到好GAME~
香港地方細~玩既人多極有限!!!~跟本就係冇得發展!!

題外話:
近排有隻幾多人期代既新GMAE 就快出~
有興趣可以去睇下啦
(RF)
http://rf.me2.com.tw/event/20100309/forfriend.aspx?codes=d44777c2b1445a8490733e8147aad4cf
點了會幫我加分~
(收集150分有一個CCB帳號)
不收集也可以等3月30日-4月X日  18點搶CCB 帳號喔!!!
回復

香港只是地圖上的一點芝麻!!!
地方極其細小
加上香港本身係發展金融既地方~
遊戲發展既前途不理想~就算真係 ...
kitqoo 發表於 20-3-2010 22:52
加上香港本身係發展金融既地方?
korea..一樣啦=_=
我只可以話
香港鐘意做Game既人真係好小
冇咩人係真心做
=============
回打左一大渣野戈位- -...
server要大把...我一定曉的- -
回復

其實老早就死左好耐.....
回復

香港由頭到尾無真正發行一隻"影響性大"的ONLINE GAME

只因為線上遊戲市場在香港受到資金約束.無人去投資

無政府幫拖.乜叉都無

韓國同日本果D係全國性的開發.美國則是獨立式發展

香港?咩勁.無野勁

盛產MK就有
回復

[HK]賢先生.你明白sever要好多既時候.以香港既地少人多既地方嚟講.點會有人發展遊戲開發市場呢.因此閣下既post好似問左d無聊問題==(本人無意中傷閣下)
回復

古龍算唔算...不過都已經末落...
回復

香港由頭到尾無真正發行一隻"影響性大"的ONLINE GAME

只因為線上遊戲市場在香港受到資金約束.無人去投資

...
格式武力 發表於 21-3-2010 12:32

香港曾經都有2隻好出名既網遊, 一隻係星空之門, 一隻係古惑仔
又唔可以無影響性大
只係近年idea新既網遊都係韓國大廠開發...
回復

香港曾經都有2隻好出名既網遊, 一隻係星空之門, 一隻係古惑仔
又唔可以無影響性大
只係近年idea新既網遊都 ...
blue﹏晞 發表於 24-3-2010 12:39

星空之門 真係正
回復

[HK]賢先生.你明白sever要好多既時候.以香港既地少人多既地方嚟講.點會有人發展遊戲開發市場呢.因此閣下既p ...
litszhong 發表於 22-3-2010 21:28
1.sever?server?
2.要好多既時候?唔明.
3..以香港既地少人多既地方嚟講<<開發唯一我見到得三間自制係出得街
回復

我意思係指server要好多既時候.香港會唔會特登有地方用嚟放sever而唔發展其他用途.
考慮環保之下.存放server既地方都一定要係海邊.地產發展商又點會唔搶果一個地方
回復